Wandelvakantie Azoren, São Miguel individueel 8 dagen

Portugal
Azoren

Wandelen in een vulkanisch paradijs, São Miguel

Op het grootste eiland van de archipel, São Miguel, maakt u kennis met de uitbundige subtropische Azoreaanse flora en het bijzondere vulkanische landschap. U maakt wandelingen langs de kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo en de stoombronnetjes van Furnas. U overnacht in fijne onderkomens, eerst een mooi gelegen appartement en daarna een charmant hotel in een weelderig groen kuuroord met warme bronnen.

 • Bijdrage aan natuurbescherming
 • Groen vulkanisch eiland
 • Sfeervolle overnachtingsplekken
 • Langs kliffen en kratermeren
Gezelschap:Individueel
Type:Standplaats, meerdere standplaatsen
Zwaarte:2. Basisconditie
Comfort:3. Comfortabel
Portugal
Azoren
Individueel
Standplaats, meerdere standplaatsen
8 dagen
vanaf € 834
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door SNP
Dagprogramma

De Azoren, een welhaast vergeten eilandengroep midden in de Atlantische oceaan, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Op het grootste eiland van de archipel, São Miguel, maakt u kennis met de uitbundige subtropische Azoreaanse flora en het bijzondere vulkanische landschap. De enorme caldeira Sete Cidades, steile basaltkliffen, het kratermeer Lagoa de Fogo en de stoombronnen van Furnas, herinneren aan een recent vulkanisch verleden. Nu is het landschap er rustig en wandelt u over eeuwenoude ezelspaden naar verborgen vissersplaatsjes, komt langs altijd groene weilanden, en dringt u diep het struikgewas van de gemberwortel binnen. Vanuit een sfeervol appartement aan de spectaculaire noordkust en vanuit een luxe hotel, omgeven door een prachtige botanische tuin, in Furnas, verkent u het eiland. In de plaatselijke restaurantjes kunt u proeven van de unieke Azoreaanse keuken en in het dorpscafé maakt u kennis met de ’tranquilidade’ - vriendelijkheid - van de boeren en vissers.

Dag 1 
Na aankomst op het vliegveld van Ponta Delgada wordt u naar de eerste accommodatie bij het dorpje Capelas, aan de noordkust van São Miguel, gebracht. Indien u op tijd arriveert kunt u nog een korte wandeling maken (9 km, 2 uur lopen).

Dag 2 
Per taxi wordt u naar de heuvels in het binnenland gebracht. Vanaf het kleine Lago do Canario wandelt u langs kleine meertjes en over enkele heuveltoppen. Vervolgens daalt u geleidelijk af naar de kust en heeft u uitzicht over de witte dorpjes, akkers en weilanden rondom Capelas. De wandeling eindigt in Capelas. Wandeling: 12,5 km, 100m stijgen, 800m dalen, ca. 4 uur lopen.

Dag 3 
U wordt na het ontbijt naar het begin van de wandeling gebracht. U wandelt bovenlangs de begroeide rand van de caldeira Sete Cidades. Onderweg heeft u aan de ene kant uitzicht over de oceaan en aan de andere kant over de brede krater met op de bodem het Blauwe en het Groene Meer. In deze diepte, die is ontstaan toen een enorme vulkaan is geëxplodeerd, eindigt de wandeling in het dorp Sete Cidades, aan de oever van het Lagoa Azul. Hier wordt u opgehaald door de taxi. Wandelduur 12 km, 100m stijgen, 600m dalen, ca. 4 uur lopen.

Dag 4 
De dag begint met een wat langere transfer. Een prachtige, maar stevige klim over kleine paadjes en langs irrigatiekanaaltjes brengt u vanaf de kust naar het op 600 meter hoogte gelegen Lago do Fogo, het meest ongerepte kratermeer van de Azoren. Na het uitzicht over het meer kunt u tot haar oevers afdalen, een prachtige zwem- en picknickplek. Na een korte klim de krater uit volgt een lange afdaling door een groene vallei tot u uiteindelijk weer de kust bereikt, waar u eventueel een duik in zee kunt nemen. Hier wordt u opgehaald en naar de volgende verblijfplaats gebracht. U verblijft de komende dagen in de vallei van Furnas, waar het vulkanische verleden van de Azoren nog volop tastbaar is. Wandelduur 13 km, 500m stijgen, 700m dalen, ca. 5 uur lopen. 

Dag 5 
Vandaag heeft u volop gelegenheid om de vulkanische verschijnselen rond Furnas te bekijken. Op verschillende punten langs de wandeling rond het Lago de Furnas ziet u de stoombronnen, pruttelpoeltjes en de gaten in de grond waarin de lokale bevolking de maaltijden kookt. Aan de zuidkant van het meer ligt het moderne informatie centrum gewijd aan het herstel van de natuurlijke vegetatie (entree inbegrepen, van half september tot half mei op maandag gesloten).
Ongetwijfeld zult u vanavond in de lokale restaurants de 'Cozido nas Caldeira', die in deze kookputjes is bereid, op het menu zien staan.
Wandeling 11 km, 150m stijgen en dalen, ca. 4 uur lopen

Dag 6 
U wordt van Furnas naar een plek boven de zuidkust gebracht voor een niet zo lange, maar wel erg mooie, wandeling. Door een groene vallei, soms wat glibberig, daalt u door spectaculaire vegetatie af naar de waterval Salto do Prego. Vandaar verder naar het dorpje Faial da Terra, onderaan imposante kliffen aan zee. In de middag komt de taxi u weer ophalen. Wandelduur 8 km, 100m stijgen, 450m dalen, ca. 3 uur lopen

Dag 7 
U wordt weggebracht naar Lomba do Cavaleiro aan de zuidkust van het eiland en wandelt langs de kust met zijn bamboebossen naar het vissersdorp Ribeira Quente. Voor de laatste maal kunt u genieten van de uitbundige begroeiing van de Azoren. Het is leuk om wat rond te kijken in dit plaatsje. U kunt kiezen voor een relaxte middag en na een lunch doorbrengen op het 'verwarmde' strand van het plaatsje of u vervolgt de wandeling verder omhoog en laat u boven aan de weg ophalen.
Wandeling: 8 km, 490m stijgen, 400m dalen, ca. 3,5 uur lopen.

Dag 8 
Einde van het arrangement. U wordt naar het vliegveld teruggebracht.
Als u een extra dag heeft bijgeboekt in Furnas kunt u twee korte (ca. 7 km), zeer verschillende wandelingen maken. De eerste gaat op en neer naar de top van de Pico da Vara, met 1103m de hoogste berg van het eiland. De tweede langs de noordkust van Sao Miguel naar het mooiste strand van het eiland. Hiervoor dient u de taxiritten zelf te betalen (reken op een paar tientjes).
Ook een bezoek aan de theeplantages van Cha Goreana, met een korte rondwandeling, of een bezoekje aan de warme watervallen van Caldeira Velha zijn een leuk alternatief.

Over de accommodatie(s)

Je overnacht in met zorg uitgekozen kleinschalige en sfeervolle accommodaties met een prima comfort. Je kunt in Furnas kiezen uit twee comfortniveaus: comfort of SNP Selectie.

In of net buiten Ponta Delgada, de charmante eilandhoofdstad, verblijf je de eerste 3 dagen.

* Comfort:

Je verblijft in het centrum van Ponta Delgada in een goed 3* hotel. Restaurantjes of de boulevard en haven zijn op loopafstand, alsmede de fraaie subtropische parken en andere bezienswaardigheden. De hotels zijn rustig gelegen en serveren een prima ontbijtbuffet. De kamers zijn modern met een goede badkamer en meestal ook een terrasje of balkon.

* SNP Selectie:

Net buiten Ponta Delgada ligt Senhora da Rosa. Dit prachtige boutiquehotel bevindt zich tussen 3 ha weelderige tuinen van een oude boerderij uit de 18e eeuw, waar ooit sinaasappels werden geoogst. Tegenwoordig worden er nog ananassen verbouwd. De boerderij zelf is volledig gerestaureerd om de geschiedenis van deze prachtige plek te laten zien. Je verblijft in een nieuwe vleugel in een ruime en elegante kamer, voorzien van alle comfort, geïnspireerd op oude 'cafuões' (graanhuisjes) van de boerderij, ingericht met zowel moderne als klassieke elementen. Er is een mooi buitenzwembad, een spa, je kunt een potje paddle spelen of gewoon op het terras genieten van de prachtige ligging tussen bergen en zee.

In Furnas of Povoação , meer in het oosten, verblijf je de laatste 4 nachten.

* Comfort:

Ons standaard verblijf is aan zee, op ca. 12 km vanaf kuuroord Furnas in het charmante dorpje Povoação, in een prima hotel aan zee. De lounge en ontbijtruimte hebben een creatieve inrichting en de moderne kamers zijn ruim en bieden meestal met zicht op zee.

* SNP Selectie:

Als je hiervoor kiest overnacht je naast het Botanische Park en het beroemde thermaalbad van Furnas, waar je als gast van het hotel ook na de officiële sluitingstijd toegang hebt. Het luxe en stijlvolle hotel Terra Nostra; het meest prestigieuze hotel van Sao Miguel en een begrip op zich. In dit Art Deco hotel is nog het een en ander terug te vinden van de charme uit de eerste helft van de 20e eeuw, toen de eerste en enige accommodatie in Furnas. Tegenwoordig is het prachtig gerenoveerd en er is een fraaie moderne vleugel aangebouwd. Wie op stand wil verblijven is hier aan het goede adres.

Inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • alle ontbijten
 • bagagevervoer op dag 4
 • taxitransfers op dag 2,3,4,6 en 7
 • dag 1: transfer vanaf het vliegveld naar eerste accommodatie
 • dag 8: transfer van de laatste accommodatie naar vliegveld of hotel in Ponta Delgada
 • bijdrage aan herstel van de natuur rond het Meer van Furnas
 • digitale reisinformatie
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • lunches
 • diners
 • eventuele overige transfers
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Boek deze reis

Wandelen in een vulkanisch paradijs, São Miguel
Portugal
Azoren
vanaf € 834
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.