Wandelvakantie Azoren, São Miguel individueel 8 dagen

Portugal
Azoren

Wandelen in een vulkanisch paradijs, São Miguel

Op het grootste eiland van de archipel, São Miguel, maakt u kennis met de uitbundige subtropische Azoreaanse flora en het bijzondere vulkanische landschap. U maakt wandelingen langs de kratermeren Sete Cidades en Lagoa do Fogo en de stoombronnetjes van Furnas. U overnacht in fijne onderkomens, eerst een mooi gelegen appartement en daarna een charmant hotel in een weelderig groen kuuroord met warme bronnen.

  • Bijdrage aan natuurbescherming
  • Groen vulkanisch eiland
  • Sfeervolle overnachtingsplekken
  • Langs kliffen en kratermeren
Gezelschap: Individueel
Type: Standplaats, meerdere standplaatsen
Zwaarte: 2. Basisconditie
Comfort: 3. Comfortabel
8 dagen
vanaf € 766
Eigen vervoer
Data en prijzen
aangeboden door SNP
Dagprogramma

De Azoren, een welhaast vergeten eilandengroep midden in de Atlantische oceaan, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Op het grootste eiland van de archipel, São Miguel, maakt u kennis met de uitbundige subtropische Azoreaanse flora en het bijzondere vulkanische landschap. De enorme caldeira Sete Cidades, steile basaltkliffen, het kratermeer Lagoa de Fogo en de stoombronnen van Furnas, herinneren aan een recent vulkanisch verleden. Nu is het landschap er rustig en wandelt u over eeuwenoude ezelspaden naar verborgen vissersplaatsjes, komt langs altijd groene weilanden, en dringt u diep het struikgewas van de gemberwortel binnen. Vanuit een sfeervol appartement aan de spectaculaire noordkust en vanuit een luxe hotel, omgeven door een prachtige botanische tuin, in Furnas, verkent u het eiland. In de plaatselijke restaurantjes kunt u proeven van de unieke Azoreaanse keuken en in het dorpscafé maakt u kennis met de ’tranquilidade’ - vriendelijkheid - van de boeren en vissers.

Dag 1 
Na aankomst op het vliegveld van Ponta Delgada wordt u naar de eerste accommodatie bij het dorpje Capelas, aan de noordkust van São Miguel, gebracht. Indien u op tijd arriveert kunt u nog een korte wandeling maken (9 km, 2 uur lopen).

Dag 2 
Per taxi wordt u naar de heuvels in het binnenland gebracht. Vanaf het kleine Lago do Canario wandelt u langs kleine meertjes en over enkele heuveltoppen. Vervolgens daalt u geleidelijk af naar de kust en heeft u uitzicht over de witte dorpjes, akkers en weilanden rondom Capelas. De wandeling eindigt in Capelas. Wandeling: 12,5 km, 100m stijgen, 800m dalen, ca. 4 uur lopen.

Dag 3 
U wordt na het ontbijt naar het begin van de wandeling gebracht. U wandelt bovenlangs de begroeide rand van de caldeira Sete Cidades. Onderweg heeft u aan de ene kant uitzicht over de oceaan en aan de andere kant over de brede krater met op de bodem het Blauwe en het Groene Meer. In deze diepte, die is ontstaan toen een enorme vulkaan is geëxplodeerd, eindigt de wandeling in het dorp Sete Cidades, aan de oever van het Lagoa Azul. Hier wordt u opgehaald door de taxi. Wandelduur 12 km, 100m stijgen, 600m dalen, ca. 4 uur lopen.

Dag 4 
De dag begint met een wat langere transfer. Een prachtige, maar stevige klim over kleine paadjes en langs irrigatiekanaaltjes brengt u vanaf de kust naar het op 600 meter hoogte gelegen Lago do Fogo, het meest ongerepte kratermeer van de Azoren. Na het uitzicht over het meer kunt u tot haar oevers afdalen, een prachtige zwem- en picknickplek. Na een korte klim de krater uit volgt een lange afdaling door een groene vallei tot u uiteindelijk weer de kust bereikt, waar u eventueel een duik in zee kunt nemen. Hier wordt u opgehaald en naar de volgende verblijfplaats gebracht. U verblijft de komende dagen in de vallei van Furnas, waar het vulkanische verleden van de Azoren nog volop tastbaar is. Wandelduur 13 km, 500m stijgen, 700m dalen, ca. 5 uur lopen. 

Dag 5 
Vandaag heeft u volop gelegenheid om de vulkanische verschijnselen rond Furnas te bekijken. Op verschillende punten langs de wandeling rond het Lago de Furnas ziet u de stoombronnen, pruttelpoeltjes en de gaten in de grond waarin de lokale bevolking de maaltijden kookt. Aan de zuidkant van het meer ligt het moderne informatie centrum gewijd aan het herstel van de natuurlijke vegetatie (entree inbegrepen, van half september tot half mei op maandag gesloten).
Ongetwijfeld zult u vanavond in de lokale restaurants de 'Cozido nas Caldeira', die in deze kookputjes is bereid, op het menu zien staan.
Wandeling 11 km, 150m stijgen en dalen, ca. 4 uur lopen

Dag 6 
U wordt van Furnas naar een plek boven de zuidkust gebracht voor een niet zo lange, maar wel erg mooie, wandeling. Door een groene vallei, soms wat glibberig, daalt u door spectaculaire vegetatie af naar de waterval Salto do Prego. Vandaar verder naar het dorpje Faial da Terra, onderaan imposante kliffen aan zee. In de middag komt de taxi u weer ophalen. Wandelduur 8 km, 100m stijgen, 450m dalen, ca. 3 uur lopen

Dag 7 
U wordt weggebracht naar Lomba do Cavaleiro aan de zuidkust van het eiland en wandelt langs de kust met zijn bamboebossen naar het vissersdorp Ribeira Quente. Voor de laatste maal kunt u genieten van de uitbundige begroeiing van de Azoren. Het is leuk om wat rond te kijken in dit plaatsje. U kunt kiezen voor een relaxte middag en na een lunch doorbrengen op het 'verwarmde' strand van het plaatsje of u vervolgt de wandeling verder omhoog en laat u boven aan de weg ophalen.
Wandeling: 8 km, 490m stijgen, 400m dalen, ca. 3,5 uur lopen.

Dag 8 
Einde van het arrangement. U wordt naar het vliegveld teruggebracht.
Als u een extra dag heeft bijgeboekt in Furnas kunt u twee korte (ca. 7 km), zeer verschillende wandelingen maken. De eerste gaat op en neer naar de top van de Pico da Vara, met 1103m de hoogste berg van het eiland. De tweede langs de noordkust van Sao Miguel naar het mooiste strand van het eiland. Hiervoor dient u de taxiritten zelf te betalen (reken op een paar tientjes).
Ook een bezoek aan de theeplantages van Cha Goreana, met een korte rondwandeling, of een bezoekje aan de warme watervallen van Caldeira Velha zijn een leuk alternatief.

Boekbaar in de maanden
Oktober 2025, November 2023, December 2023, Februari 2024, Maart 2024, April 2024, Mei 2024, Juni 2024, Juli 2024, Augustus 2024, September 2024, Oktober 2024, November 2024, December 2024,