Rota Vicentina kustpad en wandelroute

Rota Vicentina, de officiële GR11 route en ook wel kustpad genoemd, is een van de mooiste wandelpaden ter wereld en met een lengte van 350 kilometer is het perfect voor een meerdaagse wandelvakantie in de Algarve.

Wandelroute Rota Vicentina

Over de Rota Vicentina in de Algarve & Alentejo

Dit pad voert je door het indrukwekkende natuurpark Costa Vicentina. In het uiterste zuidwesten van Portugal, achter de Atlantische kust, wachten zacht glooiende heuvels met koeienweiden, havervelden, felgekleurde bloemenweiden en schaduwrijke kurkeikenbossen. Vaak is er niemand wijd en zijd te zien - maar de hele diversiteit van het fantastisch mooie landschap van groene vlaktes, ruige rotsen, stranden en baaien. U kunt onderweg ook tal van historische monumenten bewonderen. En natuurlijk zul je in alle fasen worden beloond met culinaire hoogstandjes: de lokale keuken is heerlijk, verse vis en tal van schelpdieren en schaaldieren zijn een echte traktatie, maar vleesliefhebbers en vegetariërs kunnen ook genieten van culinaire hoogstandjes. Wandelen in de Algarve - de Rota Vicentina maakt het een geweldige ervaring!

Wij nodigen je uit om de Rota Vicentina te ontdekken, die tussen glooiende kliffen langs een van de mooiste en best bewaarde kusten van Europa loopt. Dit netwerk van wandelpaden in het zuidwesten van Portugal strekt zich uit over een totaal van 450 km, dwars door de regio's Algarve en Alentejo, en bestaat uit de Caminho Histórico, de Trilho dos Pescadores en verschillende rondwandelingen in de natuurparken Sudoeste Alentejano en Costa Vicentina.

Uitgelichte wandelreizen

Onderstaande wandelreizen voeren je deels langs de Rota Vicentina