Wandelen op de Azoren

De Azoren omvatten 9 vulkanische eilanden met elk hun eigen karakter in het midden van de Atlantische Oceaan. Ze bevinden zich op ongeveer 1400 kilometer van het Europese vasteland.

Wandelen op Sao Miguel Azoren

Wandelen op São Miguel

Op São Miguel, het hoofdeiland van de Azoren, is wandelen het hele jaar door geweldig. Vanwege het weelderige groen wordt het eiland ook wel "Ilha Verde" (groen eiland) genoemd. Tijdens uw wandelweek wacht u schilderachtige diversiteit: zacht heuvelachtig landschap met weelderige weiden en velden, boomrijke bergen, enorme kraterkommen met vredige meren en grandioze kustlijnen met pittoreske dorpen en historische kleine stadjes De hoofdstad Ponta Delgada met zijn prachtige historische centrum, alles in zwart-wit bewaard, is een ander hoogtepunt. Unieke natuur, gastvrijheid en de vredige manier van leven van de Azoren zullen u betoveren!

Om nooit meer te vergeten

Constante middentemperaturen en bizarre landschappen met een diepblauwe zee, weelderige groene bergen, watervallen en kraters maken de Azoren tot een van de populairste wandelbestemmingen in Europa.

Het Pico gebergte 

Misschien wel de meest uitdagende wandeling, het beklimmen van Mount Pico is geen gemakkelijke prestatie! Op 2351m biedt deze steile klim geweldige beloningen, zoals het zien van de enorme schaduw die de berg op de Atlantische Oceaan projecteert zodra je de top hebt bereikt - en natuurlijk kun je opscheppen dat je een vulkaan hebt beklommen. Je kunt overal een prachtig landschap verwachten, evenals rotsachtig terrein met losse vulkanische kiezels. Je kunt ook andere eilanden vanaf de top van de berg zien.

Azoren Pico Ruivo beklimmen

Het klimaat op de Azoren en beste reistijd

De Azoren hebben een mediterraan klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur voor de Azoren is 19°C en er valt in een jaar tijd 435 mm regen. Het is er 162 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 79% en een UV-index van 5. Kenmerkend aan het weer op de Azoren is de luchtvochtigheid en wisselvalligheid. Zo kun je in één dag wel 4 verschillende weersverschijnselen meemaken.

Maximum temperatuur en neerslag per maand op de Azoren

Azoren beste reistijd en klimaat

Op de Azoren kun je het hele jaar door heerlijk wandelen. Het wordt er zowel overdag als 's nachts nooit te warm of te koud. De Azoren is dan ook niet voor niets één van de populairste wandelbestemmingen. Het is de ideale winterbestemming voor een wandelvakantie net als voor wandelen op Madeira.

Uitgelichte wandelreizen

10 wandelreizen gevonden
Zwaarte
Comfort