Wandelen in Évora en omgeving

Évora ligt in de Alentejo en is dankzij zijn indrukwekkende verleden een UNESCO-werelderfgoed. De stad heeft 30 kerken en kloosters te bieden.

Wandelen langs historisch erfgoed in Evora

Historisch erfgoed

Met 57.000 inwoners is Évora de grootste stad in de regio Alentejo in Portugal. De stad ligt ongeveer 150 km ten oosten van Lissabon. De afstand tot de Algarve is ongeveer 200 tot 250 km.
Het historische centrum van Évora staat sinds 1986 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is door de eeuwen heen gevormd door vele culturen. De Romeinen, de Moren en de Portugese koningen van de middeleeuwen hebben hier hun sporen nagelaten.
De kathedraal van Évora, de enige bewaarde Romeinse tempel van Portugal en de Capella dos Ossos (beenkapel) zijn met name de moeite waard in de universiteitsstad van vandaag.
In de omgeving van Évora zijn een bezoek aan de stenen cirkel van Cromeleque dos Almendres en het dorp Arraiolos, beroemd om zijn tapijten, bijzonder de moeite waard.

Prachtig oud karakteristiek centrum met mooi plein, omgeven door tal van fraaie historische panden met evenzo fraaie gevels.

Monsaraz

In de verkeersvrije stad Monsaraz kunt u rondhangen, door de smalle straatjes en over de kleine pleinen. Bij de kerk van Monsaraz bevindt zich het voormalige tribunaal met spitsbogen. Het Museum de Arte Sacra bevindt zich hier vandaag. Andere bezienswaardigheden in Monsaraz zijn het ziekenhuis (16e eeuw) tegenover de kerk, het kasteel herbouwd door Dom Dinis (eind 13e eeuw) en het middeleeuwse kasteel van Monsaraz met de Torre de Menagem.

Het uitzicht op het omliggende platteland van Monsaraz is spectaculair. Vanaf het kasteel zie je de olijftuinen, meanderende paden en het rivierlandschap van de Rio Guadiana, richting Spanje.

Er zijn veel neolithische megalieten en graven rond Monsaraz. Je denkt dat je een echte ontdekkingsreiziger bent als je op zoek bent naar een landschap met bloemenvelden en olijfgaarden. Een van de meest spectaculaire menhirs en hunebedden is de Cromeleque do Xerez, 1,5 km ten noorden van Monsaraz. De Menhir van Bulhoa, 4 km ten noorden van Monsaraz, met zijn intrigerende gebeeldhouwde cirkels en lijnen is ook heel bijzonder.

Wandelen in Monsaraz

Monsaraz is vooral interessant vanwege de ligging. Net als in andere stadjes in de Alentejo zie je veel witte huizen, maar wat Monsaraz echt bijzonder maakt zijn de prachtige vergezichten. Spanje ligt aan de andere kant van het grote stuwmeer.

Marvao in omgeving Evora

Marvão

Het kleine stadje Fort van Marvão troont op een 800 meter hoog rotsplateau in het São de Mamede-gebergte aan de Spaanse grens. De imposante granieten muren van de torenhoge citadel getuigen van de bewogen geschiedenis waarin Marvão in handen viel van de Moorse, Franse en Spaanse. Het stadje is tegenwoordig des te slaperiger. De omgeving is ideaal voor ontspannende fietstochten en wandelingen, bijvoorbeeld van Urra naar Castelo de Vide. In Marvão zelf heb je vanaf verschillende punten een prachtig uitzicht op de bergen. Restaurants serveren traditionele Portugese gerechten en portwijn. Processies en volksdansen vinden plaats op kerkvakanties; de Duitse dirigent Christoph Poppen organiseert elk jaar een muziekfestival midden in de vestingmuren.

In Marvao is een mooi kasteel waar je op alle torens kan klauteren. Je kan ook via de omwalling helemaal de stad rondlopen. Echt de moeite waard met adembenemende vergezichten.

Het klimaat van Évora en beste reistijd

De regio Évora heeft een mediterraan klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur voor Évora is 23°C en er valt in een jaar tijd 267 mm regen. Het is er 259 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 67% en een UV-index van 5.

Maximum temperatuur en neerslag per maand in Évora en omgeving

Afbeelding verwijderd.

In Évora en omgeving kun je het beste wandelen in de maanden maart t/m november. In juni t/m september kan het erg warm zijn, meer dan 30 graden en is het van juni t/m augustus erg droog.

Uitgelichte wandelreizen

0 wandelreizen gevonden
Zwaarte
Comfort
Geen reizen gevonden