Wandelen in Lissabon en omgeving

Lissabon, de fascinerende hoofdstad van Portugal, is een van de mooiste en meest levendige steden van Europa. Een bezoek is een absolute must voor elke vakantieganger in Portugal.

Wandel door authentiek Lissabon

Een authentieke hoofdstad

Waar oude gebruiken en wereldse geschiedenis samenkomen met cultureel entertainment en innovatieve technologie: Lissabon kent geen leeftijd, maar houdt van de samenleving. Lissabon staat tenslotte bekend om zijn gastvrijheid en om de familiale manier waarop het haar gasten verwelkomt.

Lissabon is snel gegroeid op het gebied van toerisme, evenementen en progressieve initiatieven. Het Museum voor Kunst, Architectuur en Technologie is in 2016 geopend en de stad is een centrum geworden voor startups, kunstenaars en digitale nomaden. Lissabon is door de wereld en vooral door de Europeanen zelf erkend als een geweldige vakantiebestemming en een geweldige plek om te wonen. 

Genieten van het milde klimaat en gastvrijheid

Lissabon heeft een geweldig klimaat, met 290 zonnige dagen per jaar. Een frisse zeebries uit de Atlantische Oceaan waait altijd door de straten van de stad en de zeven heuvels van Lissabon bieden tal van spectaculaire uitzichtpunten. Geniet van de heerlijke keuken in tal van uitstekende restaurants. Lissabon heeft een unieke mix van culturen en gastvrijheid staat hier bovenaan.

Parque Natural de Sintra-Cascais - kusten, bergen en paleizen

Sintra-Cascais is een van de 13 natuurparken in Portugal. Het Sintra-Cascais-gebied van ongeveer 145 km2 is sinds 1981 een beschermd gebied. Maar pas in 1994 verleende de Portugese regering het park de status van natuurpark.

Daarin vindt u interessante landschappen zoals het Sintra-gebergte en de wilde, ruige kliffen rond Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het vasteland van Europa. Talloze historische, archeologische en architectonische bezienswaardigheden trekken bezoekers aan, koningen en adel brachten hier hun zomervakantie door - talloze paleizen getuigen nog steeds van hun vroegere pracht.

Omdat het zo dicht bij Lissabon ligt, is het natuurpark Sintra-Cascais behoorlijk populair en goed bezocht. De steden Sintra en Cascais en Estoril aan de kust van Lissabon zijn ook goede uitgangspunten voor excursies.

Wandelen door Sintra-Cascais

Het dorpje Sintra ligt op slechts 30 kilometer ten westen van Lissabon. Het ligt idyllisch in het Sintra-gebergte bij het Sintra-Cascais Natural Park. Het dorpje staat vol met paleizen en kastelen, vaak in opvallende kleuren. Een sprookjeswereld zo naast de wereldstad.

Wandelen in Serra da Arrabida

Nationaal park Serra da Arrabida

De Serra da Arrabida is het adembenemende nationale park met de glooiende heuvels, de prachtige stranden en de enorme kliffen tussen Sesimbra en Setubal. De regio ligt op minder dan 30 minuten rijden van het centrum van Lissabon, maar ligt ver van de typische toeristische routes en is daarom vrijwel onbekend voor buitenlandse bezoekers.

Bezoekers die naar de Serra da Arrabida reizen, zullen enkele van de mooiste landschappen in de regio Lissabon ontdekken, met uitdagende wandelpaden, schilderachtige paden en prachtige stranden.

Het nationale park Serra da Arrabida beslaat 110 vierkante kilometer en strekt zich uit van Setubal in het oosten tot Cabo Espichel in het westen. Het park wordt gekenmerkt door steile heuvels bedekt met dichte groenblijvende struiken (Ceratonia silique en Kermes Oaks), waardoor de regio het hele jaar door groen lijkt.

 

Het klimaat in Lissabon en omgeving en beste reistijd

Lissabon heeft een mediterraan klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur voor Lissabon is 21°C en er valt in een jaar tijd 336 mm regen. Het is er 236 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 72% en een UV-index van 5.

Maximum temperatuur en neerslag per maand in Lissabon en omgeving

Lissabon klimaat en beste reistijd om te wandelen

In Lissabon en omgeving kun je van maart t/m december goed wandelen. In de zomermaanden is het vrij droog maar omdat het een kuststreek is wordt het niet te warm en waait er regelmatig een frisse zeebries.

Uitgelichte wandelreizen

1 wandelreizen gevonden
Zwaarte
Comfort