Madeira, gelegen in het midden van de Atlantische Oceaan, is net als de Azoren van vulkanische oorsprong. Met een uitgebreid netwerk van wandelpaden is het een waar paradijs voor natuurliefhebbers.

Het bloemeneiland

Naast vele exotische bloemen, die het eiland de naam "bloemeneiland" gaven, groeit hier het grootste laurierbos ter wereld.

Lente-achtige temperaturen in elk seizoen maken Madeira het hele jaar door een bestemming voor wandelaars. Het is dus geen verrassing dat duizenden mensen elk jaar naar Madeira komen. Toch vind je ook prachtige verborgen hoekjes op het eiland.

Madeira bloemeneiland

De reis naar Madeira

De afstand Amsterdam-Madeira (Funchal) is zo'n 3.000 kilometer. Deze vlucht legt u af in slechts 3,5 uur, waardoor bloemeneiland Madeira een perfecte zonbestemming is wanneer u niet te lang met het vliegtuig onderweg wil zijn. De luchthaven van Madeira, Funchal (FNC), ligt bij Santa Cruz, op circa 20 kilometer ten oosten van hoofdstad Funchal.
De mogelijkheid bestaat dat u op de heen- en/of terugreis een tussenlanding maakt.

Madeira wandel langs levada's

Wandelen op Madeira

Populair op Madeira zijn wandelingen langs de oude aquaducten (levadas), die een goede oriëntatie bieden. Behalve op het goed ontwikkelde wegennet op Madeira, kunt u vrij rondlopen over het eiland. Ambitieuze wandelaars beklimmen de hoogste bergen van het eiland: de Pico Ruivo met een hoogte van 1.862 meter.

Tijdens het wandelen op Madeira wordt u bij elke bocht vergezeld door een ongelooflijk gevarieerde natuur. Het Portugese Atlantische eiland heeft het juiste wandelpad voor iedereen, van een ontspannen wandeling tot een alpine tour met bijna 1.000 meter hoogteverschil. Hoewel wandelen op Madeira nu erg populair is, kom je zelden andere wandelaars tegen. Talloze totaal verschillende tochten en een weelderige, ontspruitende natuur geven u snel het gevoel alleen te zijn in het wijde veld. Zo kunt u het bos en de kust intens ervaren en genieten van de opwindende afwisseling op uw wandelroute door Madeira.

Het klimaat op Madeira en beste reistijd

Het eiland Madeira heeft een mediterraan klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur voor Madeira is 20°C en er valt in een jaar tijd 209 mm regen. Het is er 173 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 76% en een UV-index van 5.

Maximum temperatuur en neerslag per maand op Madeira

Afbeelding verwijderd.

Op Madeira kun je het hele jaar door heerlijk wandelen. Het wordt er zowel overdag als 's nachts nooit te warm of te koud. Madeira is dan ook niet voor niets één van de populairste wandelbestemmingen. Het is de ideale winterbestemming voor een wandelvakantie net als de Azoren.

Uitgelichte wandelreizen

Meer wandelvakanties Europa10 wandelreizen gevonden
Zwaarte
Comfort
Reisduur