Wandelvakantie Algarve & Alentejo, Rota Vicentina individueel 8 dagen

Portugal
Alentejo & Algarve

Wandelen over de Rota Vicentina

Op deze 8-daagse individuele wandelvakantie in Portugal maakt u kennis met het natuurpark Costa Vicentina wat deels in de Alentejo en deels in de Algarve ligt (zie kaart). Over wandelpad “Rota Vicentina” landinwaarts wandelt u door het zacht glooiende landschap met rustige dorpjes, langs velden en door eucalyptusbossen. Langs de kust wandelt u langs kliffen en baaien en mooie zandstranden.

De trektocht begint in het mooi gelegen kustplaatsje Vila Nova de Milfontes op de Fishermen’s trail. U volgt de route in zuidelijke richting over prachtige kustpaden en langs vissersdorpen. U komt langs de vuurtoren van Cabo Sardao en loopt verder richting Odeceixe waar de wandeling overgaat in de Historical way en waar u langs slaperige dorpen en eeuwenoude kurkeiken verder wandelt. Het laatste traject brengt u in São Luis.

U overnacht tijdens deze trektocht in comfortabele kleinschalige accommodaties en de bagage wordt voor u vervoerd. Indien u wilt, kunnen wij de tocht verkorten of verlengen. Er is ter plaatse een Engelstalige contactpersoon aanwezig.

 • Rustieke dorpjes
 • Kliffen, baaien en zandstranden
 • Fisherman's trail
 • Historical way

 

Gezelschap:Individueel
Type:Trektocht, langs hotels
Zwaarte:3. Goede conditie
Comfort:3. Comfortabel
8 dagen
vanaf € 625
Eigen vervoer
Data & prijzen
aangeboden door Natuurlijk Reizen
Dagprogramma

De Rota Vicentina is een middelzware tocht. Het terrein is glooiend, met langs de kust enkele korte klimmetjes en afdalingen die soms wat steil zijn. Sommige stukken langs de kust zijn zwaarder door mul zand, andere stukken gaan over kliffen. De hoogteverschillen zijn gering. De route is goed bewegwijzerd: de Historical Way is rood-wit gemarkeerd, de Fisherman’s Trail blauw-groen.
De bagage wordt voor u vervoerd. U wandelt aan de hand van de markeringen, wandelkaart, wandelnotities en het officiële wandelgidsje (Engelstalig).

DAG 1

Aankomst in het kustplaatsje Vila Nova de Milfontes met haar  prachtige stranden. U verblijft hier in een vrolijk en kleurrijk 3* hotel met geweldig uitzicht op de monding van de rivier de Mira en de zee.

Er zijn vanuit Lissabon een aantal expresbussen per dag naar dit stadje. Indien u niet te laat aankomt krijgt u ’s avonds een introductie door onze Engelstalige contactpersonen ter plaatse, met uitleg over het programma, de wandelingen en de streek. Bij late aankomst wordt dit verschoven naar de volgende ochtend.

DAG 2

Villa Nova de Milfontes – Almograve 16 km.
Na het ontbijt start u met de eerste wandeling over de Fishermen’s trail, u volgt het pad langs de grillige kust naar Almograve met haar 2 prachtige stranden. Het noordelijke strand heeft glooiende duinen, het zuidelijke strand daarentegen imponeert met haar zwarte rotspartijen en steile kliffen. U overnacht in het gastenhuis Natura Maris direct achter de duinen.

U kunt met  de boot de rivier over steken waardoor u de wandeling met 4 km inkort.

DAG 3

Almograve – Zambujeira do Mar 21 km Langs rode duinen, kleine vissershavens, ooivaarsnesten op kliffen en de immense vuurtoren van Cabo Sardão wandelt u naar het vissersdorp/badplaatsje Zambujeira. U overnacht midden in het plaatsje in het gastenhuis Rosa dos Ventos of in Ondazul.

Het is mogelijk om deze route met 2 km in te korten.

DAG 4

Zambujeira do Mar – Odeceixe 18 km
U volgt vandaag de route Zambujeira do Mar naar het kustplaatsje Odeceixe, prachtig gelegen aan de monding van de rivier de Seixe. De rivier geeft de grens aan tussen de regio’s Alentejo en  Algarve. Onderweg komt u langs het vissersdorp Azenha do Mar bekend om haar goede visrestaurants.

DAG 5

Odeceixe – São Teotónio 18 km Vandaag verlaat u de Fishermen’s trail en volgt u de Historical way over heuvels en door groene valleien richting het noorden, naar het stadje São Teotónio. U overnacht hier in het kleine Sao Teotonio hotel.

DAG 6

São Teotónio – Odemira 18 km
Wandeling door de glooiende heuvels van de Alentejo naar het rustige stadje Odemira met haar verweerde huizen. Het plaatsje dankt haar naam aan de rivier de Mira, die 15 kilometer stroomafwaarts uitmondt in de Atlantische Oceaan bij Villanova de Milfontes. U verblijft hier in een klein hotel -Residencial Rita- boven de patisserie midden in het stadje.

DAG 7

Odemira –  São Luis 25 km
Vandaag staat de langste wandeling op het programma. U loopt van Odemira naar het dorp São Luis. Onderweg komt u langs de prachtige rotspoelen van Pego das Pias. Een klein riviertje heeft hier een enorme rotspartij in tweeën gedeeld waardoor een mooie waterpartij is ontstaan waar u eventueel heerlijk kunt zwemmen. U overnacht in het prachtig gelegen gastenhuis Pedras Negras buiten het dorp.

Indien u de wandeling te lang vindt, kunt u deze met 5 km inkorten door een taxi te nemen naar de brug over de rivier Torgal.

DAG 8

Na het ontbijt einde programma.

U kunt het programma ook verlengen als u wilt.

 

Over de accommodatie(s)

Er wordt verbleven in comfortabele kleinschalige accommodaties o.b.v een 2-persoonskamer met eigen badkamer.
Een 1-persoonskamer is tegen een toeslag te boeken, in deze toeslag zit de extra kosten voor de kamer en bagagevervoer verwerkt.

Inbegrepen
 • Bagagevervoer
 • Accommodatie o.b.v. 2-pers.kamer met badkamer
 • 7 x ontbijt
 • 6 eenvoudige lunchpakketten
 • 1,5 L water per dag
 • introductie ter plaatse met uitleg en tips voor deze wandelweek (Engelstalig)
 • Wandelroutes, gidsboekje Rota Vicentina (in het Engels) & wandelkaart
 • Engelstalig contactpersoon ter plaatse
Niet inbegrepen
 • Vlucht
 • Transfer naar beginpunt wandelreis
 • Transfer vanaf eindpunt wandelreis
 • Avondmaaltijden
 • Afdracht reisgarantiefonds
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten
Boekbaar in de maanden
Maart 2024, April 2024, Mei 2024, Juni 2024, Juli 2024, Augustus 2024, September 2024, Oktober 2024, November 2024, Februari 2025,