Wandelen over de Rota Vicentina voor singles
Zuidwest Algarve, Alentejo

Met deze wandelvakantie in Portugal loopt u samen met ons door kurkeikenbossen en langs de schitterende zuidwestkust van Portugal. Tijdens deze natuur- en wandelvakantie in de Alentejo verblijven wij op een prachtige plek midden tussen imposante kurkeiken en met een fantastisch uitzicht. De wandelingen leiden ons door traditionele gehuchten, langs oude boerderijen, beekjes en een ruige kust. De vele kurk- en steeneiken die je hier vindt steken prachtig af tegen de rode aarde waardoor het landschap vaak Afrikaans aandoet.

Hier vind je het traditionele en vooral rustige leven van de Alentejo. Drukte en stress zijn hier ver te zoeken! Wij volgen paden die van oudsher werden gebruikt door pelgrims, reizigers, vissers en lokale inwoners. Runderen, geiten, schapen kijken ons nieuwsgierig na. Tijdens de wandelingen maak je ook kennis met de eeuwenoude kurkproductie. Een product dat een opmerkelijke comeback als een multifunctioneel en hip designmateriaal maakt.

 

Wandelvakantie Rota Vicentina singles
  • Kurkeiken, eucalyptus en kruiden
  • Maak kennis met kurkproductie
  • Traditionele dorpjes
  • Kliffen en baaien
  • Sfeervolle accomodatie
Gezelschap: Singles groepsreis
Type: Vanuit standplaats(en)
Zwaarte: 2. Basisconditie
Comfort: 3. Comfortabel
8 dagen
vanaf € 1125
Inclusief retourvlucht
Data en prijzen
aangeboden door Natuurlijk Reizen
Dagprogramma

Het terrein is glooiend en begroeid met kurk-, steeneiken, eucalyptus en vele kruiden. De kust is ruig en ongerept met wat korte klimmetjes en afdalingen. Sommige stukken langs de kust zijn zwaarder door het mulle zand, andere stukken gaan over kliffen. De hoogteverschillen zijn gering. Als je een dag niet mee wilt wandelen/iets anders wilt gaan doen is dat natuurlijk mogelijk.

DAG 1

Aankomst op het vliegveld. Met een taxibusje rijden wij naar onze mooie gelegen accommodatie bij Sao Luis.

DAG 2

Inloopwandeling ca. 14 km
Na een rustige start wandelen we via landweggetjes en gehuchten naar het dorp Sao Luis waar we na een kop koffie/thee verder lopen naar de kleine landerijen, olijf- en boomgaarden achter het dorp.

DAG 3

Kustwandeling Vila Nova de Milfontes – Almograve – Lapas da Pombas 15,5 km (naar keuze)
Na een korte transfer naar het kustplaatsje Vila Nova de Milfontes steken we met een boot de rivier de Mira over en volgen de Fishermen’s trail van de Rota Vicentina. We lopen langs stille stranden en een grillige kust naar Almograve met haar 2 prachtige stranden. Het noordelijke strand heeft glooiende duinen, het zuidelijke strand daarentegen imponeert met haar zwarte rotspartijen en steile kliffen. We lopen verder door naar het natuurlijke haventje van Lapas da Pombas. Ons busje brengt ons terug naar de accommodatie.

DAG 4

Wandeling Cercal ca. 12 km
Na een korte transfer wandelen we langs landerijen en tuinen naar het traditionele plaatsje Cercal de Alentejo waar we in één van de cafe’s stoppen voor een koffie/thee. We lopen  door het plaatsje met haar smalle straten en typische Alentejo huizen. De route leidt ons verder om het plaatsje heen, over oude paden, langs boomgaarden, tuinen en weiden. Na afloop genieten we van een drankje in het dorpscafé.

DAG 5

Vrije dag waarbij u met de lokale bus een bezoek kunt brengen aan het oude stadje Santiago do Cacem gelegen op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Vroeger een belangrijke plaats voor de orde van Santiago. Liefhebbers kunnen echter ook een mooie kanotocht over de rivier de Mira maken, een extra wandeling in de omgeving, lekker ontspannen aan het strand of bij de accommodatie. Wat u wilt!

DAG 6

Sao Luis – Pego das Pias/Odemira 17 km
Een mooie wandeling leidt ons over landweggetjes, door kurkeikenbossen, langs oude boerderijen, beekjes en de rivier de Torgal. Onderweg komen we langs de prachtige rotspoelen en kloof van Pego das Pias  waar je heerlijk kunt zwemmen of lekker kunt relaxen. Hierna lopen we verder tot ons eindpunt waar we opgehaald worden.

DAG 7

Kustwandeling Ribeira da Azenha – Vila Nova de Milfontes 17 km
Na een korte transfer starten wij met deze indrukwekkende wandeling langs de ruige kust. We blijven vlak langs zee lopen en lopen bovenlangs verlaten baaien en indrukwekkende rotspartijen en kliffen. We eindigen bij het strand van Farol in Vila Nova de Milfontes waar we bij één van strandtenten onder het genot van een drankje heerlijk  bij kunnen komen. Het mulle zand maakt de wandeling wat zwaarder. Onze chauffeur wacht ons aan het eind van de middag op om ons naar de accommodatie te brengen.
‘s Avonds staat weer een heerlijk avondmaaltijd voor ons klaar.

DAG 8

Na het ontbijt einde programma en met taxibusje terug naar het vliegveld van Lissabon of Faro.