Wandelen in Serra da Estrela

Wandel in Serra da Estrela, één van de mooiste natuurparken in Portugal. Het natuurpark is gemakkelijk bereikbaar en heeft prachtige landschappen, interessante bezienswaardigheden en goed gemarkeerde wandelpaden.

Wandelen in Serra Da Estrela

De hoogste piek op het vasteland van Portugal

In Portugal is er niet alleen wijn, hemelse stranden en veel zon, maar ook geweldige natuurparken met bergen, interessante dieren en unieke planten. Een reis door de natuur maken tijdens uw reis naar Portugal is altijd mogelijk.

Je bent heel dicht bij de sterren in de Serra da Estrela, wat "Bergen van de sterren" betekent. Hier is de hoogste piek op het vasteland van Portugal - de 1.993 m hoge Torre.

De Serra da Estrela dankt zijn naam echter niet aan de sterren, maar aan de wilde narcissen die hier groeien en in het voorjaar over de berghellingen stromen. Met zijn met sneeuw bedekte toppen doet de Serra de Estrela een beetje denken aan de Sierra Nevada in Andalusië.

Zeldzame planten en dieren

Het 1.100 km² grote natuurpark Serra da Estrela strekt zich uit tot het oosten van Portugal en behoort tot de regio Midden-Portugal. Het werd opgericht in 1976 en dient voor het behoud en de bescherming van natuur en cultuur en vervult ook informatiefuncties. Vanwege de geïsoleerde geografische locatie, vindt u hier veel zeldzame planten en dieren.

Geologie en klimaat

Het natuurpark Serra da Estrela is ongeveer 100 km lang en 30 km op het breedste punt. Het strekt zich uit tussen de dorpen Manteigas, Seia, Gouveia, Guarda en Covilhã. De rivieren Mondego, Zêzere en Alva vinden hier hun oorsprong. Zeven van de pieken overschrijden 1.400 m.

In de Serra da Estrela wisselen zones met een mediterraan en gematigd klimaat elkaar af. De zomers zijn warm en droog, maar neerslag kan optreden van oktober tot mei. Sneeuw valt in de winter op hoogtes boven 1.400 m.

Wandelen Serra Da Estrela winterklimaat

Het klimaat van Serra da Estrela en beste reistijd

De Serra da Estrela heeft een mediterraan klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur voor Serra da Estrela is 18°C en er valt in een jaar tijd 402 mm regen. Het is er 233 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 71% en een UV-index van 4.

Maximum temperatuur en neerslag per maand in Serra da Estrela

Afbeelding verwijderd.

De beste tijd om te gaan wandelen in de Peneda Geres is van april t/m oktober. In de maanden juli en augustus is het er warm en droog. In de wintermaanden in Serra da Estrela gaan wandelen is ook prachtig, er valt sneeuw in de hoger gelegen gebieden bij milde wintertemperaturen.

Uitgelichte wandelreizen

Zwaarte
Comfort
Geen wandelreizen gevonden.