Wandelvakantie Azoren, São Miguel individueel 8 dagen

Portugal
Azoren

Wandelvakantie São Miguel

Midden in de Atlantische Oceaan bloeien de kleurige bloemen, lonken de in nevel gehulde bergtoppen en maken vooral de vulkaankraters diepe indruk. São Miguel, het hoofdeiland van de Azoren, imponeert met een intens groen landschap, met indrukwekkende kratermeren, hoge kliffen en neerstortende watervallen. De prachtige natuur maakt het er heerlijk wandelen, het hele jaar door. U verblijft in comfortabele hotels in de hoofdstad Ponta Delgada en in het centraal gelegen Furnas.

  • Inclusief huurauto
  • Kratermeer Lagoa das Furnas
  • Meren van Sete Cidades
  • Langs kliffen en watervallen
Gezelschap: Individueel
Type: Standplaats, meerdere standplaatsen
Zwaarte: 2. Basisconditie
Comfort: 3. Comfortabel
8 dagen
vanaf € 540
Eigen vervoer
Data en prijzen
aangeboden door Eigen-wijze Reizen
Dagprogramma

Vanuit uw hotel in het centrum van Ponta Delgada kijkt u uit over de oceaan. Uw hotel in het door bosrijke bergen omgeven Furnas heeft een fantastische botanische tuin met warmwaterbronnen. Met uw huurauto rijdt u naar het begin van de mooiste rondwandelingen op het eiland. De meeste wandelingen zijn niet erg lang, zodat u de mogelijkheid heeft om er twee op een dag te combineren.  

A – Rocha da Relva 6 km

Langs kliffen en kleine wijngaarden daalt u af naar het, alleen te voet te bereiken, dorpje Rocha da Relva. Over hetzelfde pad wandelt u terug.

B – Sete Cidades 14 km

Sete Cidades is één van de meest fascinerende plekken van São Miguel. In deze enorme krater liggen 2 meren; het ene meer is groen, het andere meer is blauw. Vanaf het uitzichtpunt Vista do Rei wandelt u over de kraterrand en daalt af naar het in de krater gelegen dorp Sete Cidades. Door het bloemenrijke bos klimt u terug naar Vista do Rei.

C -  Serra Devassa 6 km

Tijdens deze wandeling loopt u over kleine vulkaankegels en langs kleine meren. U wordt getrakteerd op een fantastisch uitzicht over het hele eiland. Aan het einde van de wandeling loopt u langs het Lagoa do Canario naar het uitzichtpunt Miradouro da Boca do inferno, met het meest spectaculaire uitzicht over de krater Sete Cidades.

D – Naar het Lagoa do Fogo 11 km

Door een kleurrijke bos en langs een levada (een smalle vlakke waterloop) klimt u naar het kratermeer Lagoa do Fogo. Dit ‘Meer van Vuur’ wordt omgeven door grillige, geheel begroeide rotspunten. Langs groene weides daalt u weer af naar de kust.

E – Langs het Lagoa do Fogo max. 8 km

Dit is een minder inspannend alternatief voor route D. Vanaf het bekende uitzichtpunt Miradouro do Lagoa do Fogo daalt u over een kort, maar vrij steil wandelpad af naar het kratermeer.  Hier volgt u het oeverpad en ziet de sprookjesachtige rotspieken van onderaf.

F -  Rondom het Lagoa das Furnas 10 – 14 km

Ten zuiden van Furnas ligt het kratermeer Lagoa das Furnas in een 6 kilometer brede krater omgeven door bossen. Tijdens de wandeling rond het meer komt u langs een thermisch gebied vol met kokende waterbronnen en borrelende modderpoelen. Hier worden stoofpotten bereid in vulkanische grond.

G – Salto do Prego 5 km

Vanuit het kustdorp Faial da Terra loopt u door een ware jungle naar de waterval Salto do Prego. Op de terugweg volgt u de bruisende rivier stroomafwaarts.

H – Lomba da Fazenda 5 km

Deze wandeling in het uiterste noordoosten van São Miguel loopt vanuit het dorp Lomba da Fazenda naar de ruige kust. Over een wandelpad door een bijzondere vegetatie daalt u af naar een zeezwembad.

I -  Van Lomba da Maia naar Maia 11 km

Vanuit Lomba da Maia loopt u door een groene riviervallei naar de steile kust. Langs kleine op de kliffen gelegen akkers, boomgaarden en ruïnes van watermolens, bereikt u het verborgen strand Praia da Viola. Het kustpad verder volgend, komt u in het witte vissersdorp Maia. Op de terugweg loopt u weer naar het Praia da Viola en klimt dan door de weides terug naar Lomba da Maia.

J - Chá Gorreana 5 km

Chá Gorreana is de enige theeplantage van Europa. Over verschillende paden wandelt u tussen de theestruiken. Omdat u steeds hoger klimt, krijgt u prachtige uitzichten op de plantage en de kust.

Boekbaar in de maanden
Oktober 2025, November 2023, December 2023, Januari 2024, Februari 2024, Maart 2024, April 2024, Mei 2024, Juni 2024, Juli 2024, Augustus 2024, September 2024, Oktober 2024, November 2024, December 2024,