Wandelvakantie op de Azoren voor singles
Azoren

Ontdek de Azoren! Deze eilandengroep midden in de Atlantische oceaan is een waar paradijs voor wandel- en natuurliefhebbers! De archipel, die behoort tot Portugal, heeft prachtige, indrukwekkende landschappen te bieden. Tijdens deze 10 daagse wandelreis maakt u kennis met vier verschillende eilanden met elk een totaal ander landschap. Het hoofdeiland São Miguel vormt het begin van de tocht, daarna gaat u naar de ‘driehoek’, São Jorge, Pico en Faial. Deze eilanden liggen dicht bij elkaar en met een goed weer ziet u tijdens het wandelen, vanaf een hoog punt, de eilanden liggen.

Op het grootste eiland, São Miguel, maken we kennis met de uitbundige subtropische flora en het bijzondere vulkanische landschap. Al wandelend verkennen we São Miguel met zijn steile basaltkliffen, kratermeren, oude ezelpaden, groene weiden en prachtige Hortensia heggen. De stoombronnen van Furnas herinneren aan een recent vulkanisch verleden. In de ochtend van de vijfde dag vertrekken we naar São Jorge. São Jorge heeft een lengte van 56 km en een breedte van 8 km. Het ligt hoog opgeworpen in de zee met toppen die zo’n 1000 meter boven de zeespiegel uitsteken. Aan de kust liggen smalle moeilijk bereikbare kustvlakten – de faja’s. Het eiland is groen en bloemrijk, met een aantal kleine plaatsjes langs de kust.

Op de zevende dag vertrekken we per boot naar het eiland Pico dat recht oprijst uit zee. De gelijknamige vulkaan (2351m hoogte) op het eiland domineert het landschap. Het dunbevolkte eiland is een favoriete bestemming voor natuurliefhebbers. Prachtige wandelpaden ontsluiten kliffen gevormd door lavastromen, kratermeren, mysterieuze grotten en vulkaantoppen. Daartussen bevinden zich de kleinschalige wijngaarden waarvan een goede, met name witte, wijn wordt geproduceerd. Pico is dé plek om een walvisexcursie te maken. Potvissen en verschillende soorten dolfijnen zijn het hele jaar door te zien, enorme vinvissen passeren er regelmatig. Liefhebbers kunnen echter ook een prachtige maar pittige wandeling naar de indrukwekkende top van Pico maken. In de ochtend van de negende dag vertrekken we per ferry naar Faial.

Faial is het eiland van de hortensia die hier in de zomer volop bloeit. Vandaar de bijnaam; Ilha Azul, het blauwe eiland. Het eiland is rond van vorm, gekroond met de krater van de slapende vulkaan Caldeira. Op Faial ligt de wereldberoemde haven van Horta, de laatste stop voor zeilers die tussen Europa en Amerika varen. Hier maken we een pittige maar mooie laatste wandeling langs de randen van de centrale krater (Caldeira).

Wandelvkantie Azoren voor singles
  • São Jorge, Pico en Faial
  • Stoombronnen van Furnas
  • Vulkaan Pico
  • Walvissen spotten
  • Caldeira krater
Gezelschap: Singles groepsreis
Type: Vanuit standplaats(en)
Zwaarte: 2. Basisconditie
Comfort: 4. Zeer comfortabel
10 dagen
vanaf € 2045
Inclusief retourvlucht
Data en prijzen
aangeboden door Natuurlijk Reizen
Dagprogramma

DAG 1

SÃO MIGUEL – Aankomst op het eiland São Miguel waar de groep wordt opgewacht door onze lokale gids. Een transfer brengt de groep naar het hotel in Ponte Delgada. Na de check-in maken we een wandeling door Ponta Delgada, we wandelen door het mooie historische centrum met haar smalle straatjes. Liefhebbers kunnen het Carlos Machado Museum met haar eclectische exposities van historische voorwerpen en kunst bezoeken. Het museum is gevestigd in het voormalige klooster van Santo André.

Verzorging: Logies ontbijt
Lunch: niet inbegrepen
Avondmaaltijd: Inbegrepen

DAG 2

São Miguel – Vandaag maken we 2 mooie wandelingen en genieten op een prachtige plek van een lekkere picknick lunch. Na het ontbijt worden wij naar het beginpunt van de wandeling bij Serra Devasa gebracht. Een korte maar mooie route door een natuurgebied langs vulkanische kegels en kleine meren. Afstand: 5 km, ca. 2 uur. Onze tweede wandeling leidt ons over de Mata do Canario. De wandeling start vlakbij een oud aquaduct. Onderweg hebben we prachtige vergezichten op de noord- en zuidkust van het eiland. Het pad volgt verder de rand van een krater waarvandaan je de Lagoa das Sete Cidades, een prachtige tweelingmeer gelegen in de krater van een slapende vulkaan, kunt zien. Wat verder op, heb je uitzicht op het mooie krater meer: Lagoa de Santiago. Afstand ca. 12 km, ca. 3 uur. Na de wandelingen is het mogelijk om een plantage te bezoeken waar de speciale ananassen van de Azoren worden gekweekt. Diner en overnachting in het hotel.

Verzorging: Logies ontbijt
Lunch: inbegrepen
Avondmaaltijd: Inbegrepen

DAG 3

São Miguel – Na het ontbijt worden wij naar het beginpunt van onze wandeling gebracht. Een prachtige tocht naar Pico da Vara, het hoogste punt van het eiland op 1103 m. hoogte. Onderweg genieten van een picknicklunch. Het pad loopt door het natuurreservaat van Pico da Vara. Vanaf het hoogste punt kun je o.a. genieten van een weids uitzicht over de krater van Povoação, het prachtige kratermeer van Furnas en de vulkanische massieven van Fogo en Sete Cidades. Afstand ca. 12 km, ca. 5,5 uur. In de avond diner naar eigen keuze en voor eigen kosten.

Verzorging: Logies ontbijt
Lunch: inbegrepen
Avondmaaltijd: niet inbegrepen

DAG 4

São Miguel – Vandaag maken we twee mooie wandelingen over het eiland. We beginnen met de korte maar mooie wandeltocht Sanguinho, afstand ca. 4,5 km, ca. 2 uur. Hierna nemen we de route Vigia da Baleia. Deze tocht verbindt de stad Povoação met het dorp Faial da Terra. Een korte omweg brengt ons bij een panoramisch uitzicht. We passeren een oude walvistoren, een plaats die vroeger door de walvisvaarders werd gebruikt om walvissen te spotten. Vanaf hier leidt het pad al dalend naar het centrum van Faial da Terra. Afstand ca. 7 km, ca. 3 uur. Op de terugweg naar Ponta Delgada kunnen we stoppen bij Furnas, dat bekend staat om de vulkanische activiteiten.

Verzorging: Logies ontbijt
Lunch: inbegrepen
Avondmaaltijd: inbegrepen

DAG 5

São Miguel – São Jorge – Na het ontbijt checken we uit en worden we naar het vliegveld gebracht voor onze vlucht naar het eiland São Jorge. Op São Jorge worden we opgewacht door onze lokale gids en rijden we naar het hotel waar we zullen verblijven. Na het inchecken vertrekken we naar het beginpunt van onze wandeling naar Fajas de Santo Cristo. De Fajãs van São Jorge zijn bijzondere kustgebieden, door UNESCO geclassificeerd als biosfeerreservaten. Fajã do Santo Cristo is een natuurreservaat en bijzonder ecologisch gebied. Het is één van de meest afgelegen plekken op de Azoren met slechts enkele zomerhuizen en een paar gezinnen die er het hele jaar door leven. Het is ook de enige plaats in de archipel waar mosselen (Tapes decussatus), een lokale lekkernij, groeien. Wandeling ca. 10 km, ca. 3 uur. Na de wandeling is het mogelijk om één ​​van de lokale fabrieken te bezoeken waar de bekende en lekkere Queijo de São Jorge (kaas) wordt geproduceerd.

Verzorging: Logies ontbijt
Lunch:  inbegrepen
Avondmaaltijd: Inbegrepen

DAG 6

São Jorge – Vandaag maken we twee mooie wandelingen. Onze eerste tocht brengt ons naar de zuidkust van het eiland. Een mooie route leidt ons langs prachtige natuur en kleine dorpen. Afstand ca. 10 km, ca. 3,5 uur. Na een picknicklunch starten we met onze tweede wandeling welke in Faja dos Vimes begint. U kunt hier lekker zwemmen als u wilt. In deze omgeving worden nog steeds de traditionele dekbedden van het eiland op ambachtelijke wijze geproduceerd, u kunt de werkplaats bezoeken. U kunt hier ook genieten van een kopje lokaal geproduceerde koffie. Als we verder lopen krijgen we prachtig uitzicht op het eiland Pico waar we later deze week naar toe reizen. Afstand ca. 3,5 km, ca. 1,5 uur.

Verzorging: Logies ontbijt
Lunch: Inbegrepen
Avondmaaltijd: Inbegrepen

DAG 7

São Jorge – Pico – Na het ontbijt checken we uit en rijden naar de pier om de veerboot naar het prachtige eiland Pico te nemen. We checken in, het hotel is vlak aan zee gelegen, daarna rijden we naar het startpunt van de eerste wandeling die we vandaag maken – Lajido de Santana. We wandelen door dorpen en komen op een prachtig uitkijkpunt voor walvissen. Hierna gaat de tocht verder langs boom- en wijngaarden. Afstand ca. 9 km, ca. 2,5 uur. De tweede wandeling leidt ons over Caminhos de sta. Luzia. Een mooie tocht door beschermd natuurgebied. We beginnen met een afdaling naar zee, het pad leidt ons langs wijngaarden. Dit gebied is onderdeel van UNESCO Werelderfgoed en reikt tot in Lajido. Afstand ca. 10,5 km, ca. 3 uur.

Verzorging: Logies ontbijt
Lunch: Inbegrepen
Avondmaaltijd: Inbegrepen

DAG 8

Pico: Vandaag kun je kiezen uit twee opties. Optie 1: Je kunt een boottocht maken om walvissen en dolfijnen te zien. Liggend in het midden van de Atlantische Oceaan, zijn de Azoren een permanent thuis of doorgangspunt voor meer dan een derde van de walvis- en dolfijnensoorten ter wereld. Spermwalvissen, gewone dolfijnen, tuimelaars en Risso dolfijnen zijn het hele jaar aanwezig. Voordat je de oceaan opgaat, geeft de walvisvaartmaatschappij een briefing met informatie over de soorten die je kunt zien en de ethische code van de Azorean Whale Watching. De boottocht plus briefing duurt ca. 2,5 – 3 uur.
Opmerkingen:* Deze activiteit is 100% afhankelijk van de weersomstandigheden. De duur van de activiteit kan variëren afhankelijk van de omstandigheden op zee en waarnemingen van dieren.
Optie 2: Je kunt ook kiezen voor een wandeling naar de top van de Pico op 2351 m hoogte. Een zware maar bijzondere tocht die alleen geschikt is voor bergwandelaars met een goede conditie, vooral de terugweg is flink steil. Geologisch gezien is het een hele interessante wandeling en onderweg heb je op heldere dagen zicht op een adembenemend landschap en op de verschillende eilanden. De wandeling begint op ca. 1200m hoogte. Afstand ca. 7,6 km, ca. 6,5 uur. Lunch niet inbegrepen. Diner en lunch voor eigen keuze en kosten.

Verzorging: Logies ontbijt
Lunch: Niet inbegrepen
Avondmaaltijd: Niet inbegrepen

DAG 9

Pico / Faial: Na het ontbijt lopen we naar de pier (ca. 250 meter) om de veerboot naar het eiland Faial te nemen. Op Faial maken we een prachtige maar pittige wandeling over de wandelroute 10 Vulcões (vulkanen), inclusief picknicklunch. Deze route gaat door het natuurreservaat van Caldeira do Faial, doorkruist een deel van het beschermde landschap van het centrale deel van het eiland en eindigt in het beschermde gebied van Capelinhos. Tijdens de wandeling krijgen wij een duidelijk beeld van de geologische formatie van het eiland. De wandeling eindigt met een bezoek aan het informatiecentrum van de vulkaan Capelinhos. Na dit bezoek nemen we weer de veerboot terug naar Pico. Aftand ca. 19,5 km, ca. 5,5 uur.

Verzorging: Logies ontbijt
Lunch: inbegrepen
Avondmaaltijd: Inbegrepen

DAG 10

Pico – Amsterdam – Na het ontbijt checken wij uit en vertrekken naar de luchthaven.

Verzorging: Logies ontbijt
Lunch: niet inbegrepen
Avondmaaltijd: Niet inbegrepen