Wandel door prachtige landschappen en proef de wijnen van de Douro vallei
Noord-Portugal

Deze wandelvakantie staat in het teken van het goede leven. We wisselen ontspannen wandelingen door de prachtigste landschappen af met het proeven van de heerlijkste wijnen. We lopen door de wijngaarden van de Douro Vallei, waar de beroemde portwijnen worden geproduceerd, naar de regio die bekend staat als Terras de Basto, waar de 'jonge' wijn van Portugal - vinho verde - zijn oorsprong heeft. Aan het eind van de reis verkennen we de levendige havenstad Porto. We overnachten in comfortabele hotels op drie verschillende plaatsen.

Wandelvakantie Douro Vallei en Terras de Basto
 • Ontdek de Douro Vallei en de Terras de Basto
 • Rustige wandelingen door prachtige landschappen
 • Bezoeken aan beroemde wijndomeinen, inclusief proeverijen
 • Verblijf in comfortabele vier en vijfsterren hotels
 • Ontdek bruisend Porto en de oude portwijnkelders
Gezelschap: Groepsreis
Type: Vanuit standplaats(en)
Zwaarte: 1. Voor iedereen
Comfort: 4. Zeer comfortabel
8 dagen
vanaf € 1869
Inclusief retourvlucht
Data en prijzen
aangeboden door Sawadee
Dagprogramma

DAG 1 - Vlucht Amsterdam - Porto / naar de Douro Vallei

Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst worden we naar ons hotel in het hart van de Douro Vallei gebracht, een rit van ongeveer anderhalf uur. De rest van de dag is ter vrije besteding. Ons comfortabele hotel is prachtig gelegen tussen de wijnvelden.

Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

 • Diner
   

DAG 2 - Wandeling langs de rivier de Corgo en bezoek Casa de Mateus

We beginnen de dag met een prachtige rit langs de noordhelling van de Douro-vallei en zijn zijrivieren naar Povoação. Vanaf hier starten we de Corgo wandelroute die ons door het hart van de Douro-wijnstreek voert.  We lopen langs terrasvormige wijngaarden met continu een uniek uitzicht op de rivier de Corgo.

In de namiddag gaan we naar Vila Real, ongeveer 20 minuten rijden, om Casa de Mateus te bezoeken. Dit paleis, gelegen in prachtige tuinen, wordt beschouwd als één van de mooiste voorbeelden van barokke architectuur in Portugal. Na het bezoek gaan we terug naar het hotel, een klein uur rijden.

Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

 • Ontbijt
   

DAG 3 - Wandeling rond het wijndomein Quinta do Tedo, wijnproeven en bezoek Douro-museum

We beginnen de dag met een korte transfer van ongeveer 30 minuten naar Quinta de Tedo, een wijndomein uit de 18e eeuw in het hart van de Douro-regio. We krijgen hier een rondleiding over het domein, waarbij we een wandelpad volgen dat een prachtig uitzicht biedt op de rivieren Douro en Tedo. We wandelen door wijngaarden en olijfboomgaarden en hebben volop mogelijkheden om vogels te spotten.

Aan het begin van de middag is er een wijnproeverij op het wijndomein van Quinta do Tedo. Vervolgens rijden we naar de stad Regua, waar we het Douro-museum bezoeken. Hier komen we meer te weten over de geschiedenis, de cultuur en de identiteit van het Douro-wijngebied dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Na dit bezoek gaan we terug naar ons hotel.

Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

 • Ontbijt
   

DAG 4 - Wandeling Cabrum Valley / naar Mondim de Basto

Na het ontbijt rijden we in ongeveer een uur naar Ovadas vanwaar we een wandeling zullen maken in de Cabrum Valley. Deze regio, gelegen rond de berg Montemuro, markeert de overgang van de gematigde en vochtige kuststreken naar de droge en hete streken van Tras-os-Montes. Te voet ontdekken we de schoonheid van het landschap en de terrassen, stenen muren en landelijk gelegen dorpen.

In de namiddag gaan we naar Mondim de Basto, een rit van ongeveer 2 uur. We doorkruisen daarbij het Alvao Natural Park, een beschermd gebied dat een thuis biedt aan een aantal bedreigde vogelsoorten. We stoppen hier voor een korte wandeling in één van de dorpen binnen het park, hier is nog een glimp op te vangen van de echt traditionele manier van leven. We overnachten in een comfortabel hotel met een zwembad en een prachtig uitzicht.

Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

 • Ontbijt
 • Diner
   

DAG 5 - Wandeling en proeverij wijnstreek Mondim de Basto

Onze wandeling vandaag brengt ons naar de omgeving van Mondim de Basto in de groene wijnstreek langs de oevers van de Cabril rivier. Hier genieten we van een ononderbroken uitzicht op beboste bergen, akkergronden en de wijngaarden van de regio Terras de Basto. We eindigen onze wandeling op de middeleeuwse brug van Vilar Viando, die nog steeds wordt gebruikt door de pelgrims die de Camino naar Santiago de Compostela lopen.

We gaan dan naar Quinta das Escomoeira waar we de biologische 'Vinho Verde', groene wijn, zullen proeven. Op de terugweg naar het hotel bezoeken we een van de belangrijkste heiligdommen voor de Maagd Maria in Noord-Portugal: de Senhora da Graca, ook wel bekend als Kapel van Monte Farinha, op een bergtop op bijna 1000 meter hoogte.

Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

 • Ontbijt
   

DAG 6 - Wandeling rond Mondim de Basto

We beginnen met een korte transfer naar Levada do Piscaredo waar we onze wandeling beginnen. Hier ligt een aquaduct dat dateert uit de 13e eeuw. Deze landelijke constructies waren vroeger onmisbaar voor de irrigatie van de velden van de regio Terras de Basto. We volgen het aquaduct naar het centrum van het dorp Mondim de Basto. De middag is ter vrije besteding om zelf de omgeving te ontdekken of te genieten van de voorzieningen die het hotel te bieden heeft.  

Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

 • Ontbijt
   

DAG 7 - Naar Porto / bezoek aan de historische stad en wijnproeven in de portwijnkelders

In de ochtend reizen we terug naar het bruisende Porto, een rit van ongeveer anderhalf uur. We brengen eerst een bezoek aan de historische wijk Ribeira, het sfeervolle centrum, gelegen aan de Douro. Op de Praça da Ribeira, het gezellige centrale plein, is het op elk moment van de dag lekker druk. Het uitzicht op de beroemde metalen brug Dom Luis I maakt de sfeer helemaal compleet.

Hierna bezoeken we de beroemde portwijnkelders waar we uiteraard ook van de gelegenheid gebruik maken om de wijn te proeven. De rest van de dag is vrij om Porto zelf te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld een boottocht over de Douro maken. We overnachten in een hotel in het historische centrum van Porto.

Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

 • Ontbijt
   

DAG 8 - Vlucht Porto - Amsterdam

Voor de vluchttijden verwijzen we je naar het vluchtschema.

Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

 • Ontbijt