Wandelvakantie Madeira individueel 8 dagen

Portugal
Madeira

Wandelvakantie Madeira standplaats Funchal

Het Portugese bloemeneiland Madeira ligt ten westen van Marokko en is het enige stukje tropisch regenwoud in Europa. Er groeien eucalyptusbomen, vele soorten planten die wij alleen als kamerplant kennen en ook allerlei soorten tropische vruchten. Doordat Madeira is ontstaan als een vulkanisch eiland heeft het steile hellingen, die zorgen voor verrassende en betoverende uitzichten. Het milde en constante klimaat maken Madeira een heerlijke wandelbestemming voor het hele jaar. Veel van onze wandelroutes lopen langs levada’s, verkoelende vlakke waterlopen. U verkent in 8 dagen het oosten, midden en zuiden van het eiland vanuit Funchal. Een relaxte manier om het eiland te verkennen. Combineert u deze tocht met de trektocht Madeira, dan ziet u in 15 dagen bijna het hele eiland.

 • Langs levada's en de kust
 • Door de bergen en nonnendal
 • Een 10-tal prachtige routes
 • Bustransfer van en naar routes
Gezelschap:Individueel
Type:Standplaats, 1 standplaats
Zwaarte:2. Basisconditie
Comfort:3. Comfortabel
Portugal
Madeira
Individueel
Standplaats, 1 standplaats
8 dagen
vanaf € 415
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door Eigen-wijze Reizen
Dagprogramma

A Wandelroute Levada do Norte Oost 9 km

U wandelt hierbij over de één na hoogste klip ter wereld, de Gabo Girâo. Daarna wandelt u langs de Levada do Norte oostwaarts door beekdalen. Eindpunt is Estreito de Câmara do Lobos, één van de oudste nederzettingen op het eiland.

B Wandelroute van Praia Formosa naar Cãmara de Lobos 5 of 9 km

Via het strand (Praia Formosa) komt u op een comfortabele wandelboulevard vlak langs of soms boven de zee te lopen. Deze volgt u naar het  vissersdorp Cãmara de Lobos dat door Winston Churchill in meerdere schilderijen is vastgelegd. Na een rondwandeling door het charmante dorp (en een lunch in één van de uitstekende visrestaurants) neemt u de bus naar Funchal of loopt u terug naar het beginpunt. 

C Wandelroute van Camacha naar Monte 11 km

Een middellange,  makkelijk te bewandelen route oostelijk van Funchal. U begint in Camacha, het centrum van de beroemde Madeirese korfvlechters. Door uitgestrekte eucalyptuswouden gaat het langs de levada da Serra via Vale Paraiso en Palhiero naar het vakantiedorpje  Choupana. Hier  wandelt u verder langs de levada dos Tornos door een jungleachtige omgeving naar Romeiros. Even verder op een heuvel ligt Monte dat in de 19de eeuw een kuuroord voor welgestelden was. Een rit in een gevlochten rieten slede (toboggan) en de botanische tuinen zijn hier de grote attracties. Met de kabelbaan of bus daalt u tenslotte af naar Funchal.

D Wandelroute Curral das Freiras 4 of 8 km

Een korte wandeling in de bergen ten noorden van Funchal. De tocht start bij het panoramapunt van Eira do Serrado waar u een onvergetelijk uitzicht heeft op Curral das Freiras, een dorp diep beneden u in het door hoge bergen omsloten Nonnendal. Het dorp heeft een even poëtische als spottende naam want de Portugese vertaling is letterlijk nonnenstal en heeft te maken met de vestiging van een nonnenklooster in 1500.
Op de wandeling daalt u over een oud muildierpad af in deze bergkom waarvan vermoed wordt dat het de vulkaankrater is waaruit 18 miljoen jaar geleden Madeira is ontstaan.

E Wandelroute naar Balcões en Levada do Furado 13 km

Misschien wel de mooiste van de Levada’s is de Levada do Furado. Bij deze wandeling loopt u van de te bezoeken forellenkwekerij bij Ribeiro Frio oostwaarts door één van Madeira’s meest oorspronkelijke bossen naar Portela. Vooraf bekijkt u het spectaculaire uitzicht vanaf de Balcões en aan het eind wacht u het panorama op de kust bij Porto da Cruz.

F Wandelroute van Assomada naar Camacha 6 km

Een middelzware maar korte route langs de rustige Levada do Caniço. Deze loopt bovenlangs het dal van de Ribeira do Porto Novo, één van de groenste dalen van Madeira. U start de tocht in Assomada. Langs Moinhos en de ‘Pico do Arvoredo’ wandelt u naar Camacha. Aan het eind wacht u een stevige klim. Deze route kunt u combineren (uitbreiden)met route C of H.

G Wandelroute Levada do Norte-West 13 km

Ten westen van Funchal bewandelt u de Levada do Norte West. De levada voert water aan van het vochtige noorden naar de meer zon beschenen zuidterrassen van het eiland. Het levadapad is goed begaanbaar met zo nu en dan een steile afgrond. Afwisselend uitzichten over de zuidkust en diep ingesneden beekdalen zorgen voor een aangename wandeling. De voettocht begint bij Cruz de Caldeira waar u om te beginnen een blik kunt werpen vanaf het uitzichtpunt op de Cabo Girão, een duizelingwekkend hoge zeeklif. Via Quinta Grande, Campanario en Barreiras eindigt uw route in het gemoedelijke kustplaatsje Ribeira Brava.

H Wandelroute naar het dal van de Tabua 13 km

Deze wandeling begint en eindigt in Ribeira Brava. Na een pittige klim, met prachtige vergezichten over het dal van de Ribeira Brava, loopt u langs de levada door het groene dal van de Ribeira Tabua. Na het kleine dorp Sitio Tabua loopt u terug over de zuidwest helling. Deze lombo is een stuk droger en het kan er nogal warm worden. Bij Candelaria verlaat u de levada en daalt, met mooi zicht op de oceaan, af naar Tabua. Tenslotte loopt u langs de oceaan naar Ribeira Brava. Hier zijn volop restauratiemogelijkheden en er is een kiezelstrand waar u kunt zwemmen en zonnen.

I Wandelroute op Ponta de São Lourenço 7 km

Als een grote wenkende vinger strekt het schiereiland Ponta de Sao Lourenço, zich oostwaarts uit in de oostelijke oceaan. Het schiereiland is in zijn geheel een beschermd natuurlandschap met een opmerkelijke geologie en flora. De Atlantische oceaan beukt er dag en nacht op de vulkanische rotsen waardoor groteske vormen zijn uitgesleten. De heen– en terugreis gaat met de streekbus via het kustplaatsje Machico (fort en strand) en het vissersdorp Caniçal waar tot in 1981 van de walvisvangst werd geleefd. U kunt er een modern opgezet walvismuseum (Museu da Baleia) bezoeken (gesloten op maandag) of één van de zeldzame zandstranden op Madeira.

J Stadswandeling Funchal 8 km

U wandelt via het clarissenklooster Santa Clara naar het oude fort Fortaleza do Pico. Vervolgens loopt u langs de kathedraal, het raadhuis (Camara Municipal) en meerdere musea naar de  oude stad (Zona Velha). Hier moet u  zeker een bezoek brengen aan de markthal Mercado dos Lavradores en is het heerlijk dwalen en eten in het visserskwartier. Na een bezichtiging van het Forteleza de São Tiago loopt u over de boulevard langs de baai naar de jachthaven. Via de parken Jardim de Santa Catarina en Jardim de São Fransisco loopt u terug naar uw hotel of appartement. 

Over de accommodatie(s)

Hotel Do Carmo heeft kamers met balkon en een zwembad op het dak
Appartementen Buganvilia/Mimosa heeft comfort studio's met zeezicht, een zwembad en een spa

Inbegrepen
 • Standplaats Madeira: 7 nachten verblijf op basis van LO
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Transfers van en naar vliegveld
Niet inbegrepen
 • Retourvlucht Funchal; wij kunnen de vlucht op maat reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan
 • Bustransfers ca. € 50,- p.p. per arrangement

Boek deze reis

Wandelvakantie Madeira standplaats Funchal
Portugal
Madeira
vanaf € 415
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.