Wandelvakantie Madeira trektocht individueel 8 of 15 dagen

Portugal
Madeira

Wandelvakantie Madeira trektocht

Doordat Madeira is ontstaan als een vulkanisch eiland heeft het steile hellingen, die zorgen voor verrassende en betoverende uitzichten. Het milde en constante klimaat in dit enige stukje tropisch regenwoud in Europa maken Madeira een heerlijke wandelbestemming voor het hele jaar. Er groeien eucalyptusbomen, vele soorten planten die wij alleen als kamerplant kennen en ook allerlei soorten tropische vruchten. Veel van onze wandelroutes lopen langs levada’s, verkoelende vlakke waterlopen. Tijdens de 8-daagse trektocht ziet u veel van het eiland. U overnacht op vijf adressen in het oosten, noorden en zuiden en sluit de tocht af met twee nachten in de hoofdstad Funchal, waar u uit nog drie mooie wandelingen kunt kiezen en waar u kunt genieten van het gezellige oude centrum. Combineert u deze tocht met de standplaats Madeira, dan ziet u in 15 dagen bijna het hele eiland.

 • Ponta de São Lourenço
 • Spectaculaire Caldeirão Verde
 • Arco de São Jorge en Boaventura
 • 5 locaties en 2 nachten Funchal
Gezelschap:Individueel
Type:Trektocht, langs hotels
Zwaarte:2. Basisconditie
Comfort:2. Eenvoudig
Portugal
Madeira
Individueel
Trektocht, langs hotels
8 dagen of 15 dagen
vanaf € 720
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door Eigen-wijze Reizen
Dagprogramma

Dag 1 Aankomst in Machico
U komt aan in het kustplaatsje Machico waar de eerste Portugese ontdekkingsreizigers aan land kwamen.

Dag 2 Rondwandeling op Ponta de São Lourenço 3 uur/7 km of langs de Levada do Castelejo 4 uur/14 km
Als een grote wenkende vinger strekt het schiereiland Ponta de Sao Lourenço, zich uit in de oostelijke oceaan. Het schiereiland is in zijn geheel een beschermd natuurlandschap met een opmerkelijke geologie en flora. De heen- en terugreis gaat met de bus. Terug in Machico krijgt u een transfer naar Santana.

Of u loopt vanuit het dorp Cruz eerst door een agrarische omgeving met veel terrassenbouw en genietend van de vele tropische producten die hier verbouwd worden. Er zijn volop bloemen te bewonderen. De tocht gaat heen en terug langs de Levada do Castelejo. Vlak voor Cruz daalt u via een mooie route af naar de kustplaats Porta de Cruz. Porta de Cruz heeft een groot zwembassin gevuld met zeewater en enkele bar-restaurants. U reist per streekbus of taxi door naar uw hotel in Santana.

Dag 3 Wandeling naar Caldeirão Verde of Calderão Inferno 5,5 of 7 uur/16 of 21 km of naar Ponta de São Jorge 4 uur/11 km
Een wandeling naar de spectaculaire Caldeirão Verde (Groene Ketel). U neemt een taxi naar Queimadas waar de route start. U wandelt bovenlangs groene ravijnen en door enkele tunnels naar een rondom afgesloten kom midden in het oerwoud. In deze groene, klaterende en spetterende heksenketel stort zich van 300 meter hoogte een waterval. Ruim een half uur verder bereikt u de Caldeirâo Inferno (helleketel) waar een uitstekende rotspunt u een grandioos uitzicht biedt op de 500 meter lager gelegen Ribeira Grande. U verlaat hierna de levada en wandelt over  een dalend pad naar het dorp Ilha fraai gelegen aan het eind van een berguitloper. Hier neemt u de bus of taxi terug naar uw hotel in Santana.

Voor de wandeling naar Ponta de São Jorge start u vanuit uw hotel en bewandelt voornamelijk rustige paden en wegen steeds dichter naar de noordkust toe. Via een trap komt u op een plateau waar hoog boven de oceaan het oudste landhuis van Madeira staat. Zigzaggend over klifpaden de Ponta de São Jorge. Een klim met mooie uitzichten brengt u tenslotte naar São Jorge met een fraaie parochiekerk. Met de bus of taxi reist u terug naar Santana.

Dag 4 Rondwandeling vanuit Boaventura (São Vicente) 4 of 8 km
Dit is een spectaculaire wandeling langs de steile kust tussen Arco de São Jorge en Boaventura. Prachtige uitzichten en een interessante vegetatie staan u te wachten. U kunt de route beginnen in Arco de São Jorge en u wandelt dan naar uw hotel in Boaventura. Of u begint bij uw hotel en loopt heen en terug naar Arco de São Jorge.    

Dag 5 Rondwandeling in het Folhadal 4,5 uur/ 12 km of naar de Pico de Ferreiro 1-4 uur/2,5 -10 km
U krijgt ’s morgens een transfer naar uw volgende etappeplaats Encumeada, midden op het eiland. Tot São Vincente rijdt u over de oude kustweg, daarna slingert de weg omhoog de beboste bergen in naar uw hotel op meer dan 1000 meter hoogte. Vanuit Encumeada kunt u langs de Levada do Norte het Folhadal inwandelen. Het is een dal met een weelderige plantengroei en een klaterende waterval. Nadien kunt u de Levada das Rabaças een stuk aflopen. Langs deze levada is een breed pad aangelegd waar u een grote verscheidenheid aan planten aantreft en tevens geniet van mooie vergezichten op het diep ingesneden dal van de Ribeira Brava.

U kunt ook een bergwandeling maken vanuit Encumeada. U laat u op de heenweg naar uw hotel afzetten op de bergpas Boca da Encumeada waar de wandelroute begint. Het bergpad (Vereda da Encumeada) loopt langs de hoogste toppen van Madeira,zoals de Pico do Meio, Pico Topeiro, Pico do Jorge en Pico das Torrinhas. U bepaalt zelf hoe ver u wilt gaan, dus hoe zwaar de tocht wordt. Zelfs als u het pad maar ruim een kilometer volgt, komt u al op een kam met grandioos uitzicht.

Dag 6 Van Encumeada naar Curral das Freiras 4 uur/ 12 km of naar het dal van Tabua 13 km
Naar Curral das Freiras volgt u de Caminho Real, één van de oudste paden die het bergachtige binnenland ontsluiten. U wandelt onderlangs de hoogste bergpieken en bovenlangs een het dal met fraaie uitzichten. Onder de Pico Grande steekt u de kam (Boca do Ceiro) over. U daalt af door een bos naar Fajã Escura nabij Curral das Freiras. Hier neemt u de bus naar Funchal.
De wandeling naar het dal van Tabua begint en eindigt in Ribeira Brava. Na een pittige klim, met prachtige vergezichten over het dal van de Ribeira Brava, loopt u langs de levada door het groene dal van de Ribeira Tabua. Bij Candelaria verlaat u de levada en daalt, met mooi zicht op de oceaan, af naar Tabua. Tenslotte loopt u langs de oceaan naar Ribeira Brava. Hier neemt u de bus naar Funchal.

Dag 7 Wandeling van Camacha naar Monte 4,5 uur/11 km of naar Curral das Freiras 4 of 8 km
Een middellange,  makkelijk te bewandelen route oostelijk van Funchal. U begint in Camacha, het centrum van de beroemde Madeirese korfvlechters. Door uitgestrekte eucalyptuswouden gaat u langs de levada's naar Romeiros. Even verder op een heuvel ligt Monte dat in de 19de eeuw een kuuroord voor welgestelden was. Een rit in een gevlochten rieten slede (toboggan) en de botanische tuinen zijn hier de grote attracties. Met de kabelbaan of bus daalt u tenslotte af naar Funchal.

Naar Curral das Freiras maakt u een korte wandeling in de bergen ten noorden van Funchal. De tocht start bij het panoramapunt van Eira do Serrado waar u een onvergetelijk uitzicht heeft op Curral das Freiras, een dorp diep beneden u in het door hoge bergen omsloten Nonnendal. Op de wandeling daalt u over een oud muildierpad af in deze bergkom waarvan vermoed wordt dat het de vulkaankrater is waaruit 18 miljoen jaar geleden Madeira is ontstaan.

Dag 8 Stadswandeling in Funchal en vertrek
U wandelt via het clarissenklooster Santa Clara naar het oude fort Fortaleza do Pico. Vervolgens loopt u langs de kathedraal, het raadhuis (Camara Municipal) en meerdere musea naar de  oude stad (Zona Velha). Hier moet u  zeker een bezoek brengen aan de markthal Mercado dos Lavradores en is het heerlijk dwalen en eten in het visserskwartier. Na een bezichtiging van het Forteleza de São Tiago loopt u over de boulevard langs de baai naar de jachthaven. Via de parken Jardim de Santa Catarina en Jardim de São Fransisco loopt u terug naar uw overnachtingsadres.
 

15-daagse variant
Het is ook mogelijk een 15-daagse variant van de tocht te boeken. Dit is een combinatie van de bovenstaande 8-daagse trektocht en de standplaats vakantie in Funchal die je hier vindt. Ook verblijf je een dag langer in aankomstplaats Machico, vanwaar je een prachtige wandeling naar Levada Caniçal en Boca do Risco kunt maken.

Inbegrepen
 • Trektocht Madeira: 7 nachten verblijf op basis van HP
 • Combinatietochten: 6 nachten verblijf op basis van HP en 8 nachten verblijf op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Transfers van en naar vliegveld
Niet inbegrepen
 • Retourvlucht Funchal; wij kunnen de vlucht op maat reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan
 • Bustransfer in totaal: € 50,- p.p. per arrangement van 8 dagen.
 • Taxi van Porto da Cruz naar Santana, ca. € 20,- enkele reis

Boek deze reis

Wandelvakantie Madeira trektocht
vanaf € 720
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.