Wandelvakantie Porto naar Santiago de Compostela trektocht individueel 9 dagen

Portugal
Noord-Portugal & Noordwest-Spanje

Wandelvakantie Van Porto naar Santiago de Compostela

Het maken van een bedevaart is door de eeuwenoude traditie en de ontmoetingen met andere wandelaars een unieke ervaring. Tijdens deze tocht volgt u de Caminho Português vanuit Portugal door het Spaanse Galicië naar Santiago de Compostela. Deze Sint Jacobsroute is minder bekend dan de camiño vanuit het oosten, maar ook hier worden de reizigers overal gastvrij onthaald. Een stadswandeling door het prachtige Porto is een mooie opwarmer voor uw pelgrimage.

  • Pelgrimsroute Caminho Português
  • Stadswandeling door het prachtige Porto
  • Accomodaties met karakter en culinaire specialiteiten
  • Langs de Douro en de Minho
Gezelschap: Individueel
Type: Trektocht
Zwaarte: 2. Basisconditie
Comfort: 3. Comfortabel
9 dagen
vanaf € 870
Eigen vervoer
Data en prijzen
aangeboden door Eigen-wijze Reizen
Dagprogramma

Al sinds de 10e eeuw wandelen pelgrims vanuit Portugal over de Caminho Português naar Santiago de Compostela. Langs de goed gemarkeerde route staan vele wegkruisen, kapellen en karakteristieke horreos (voorraadschuren). De overnachtingsplaatsen hebben allen hun eigen karakter en culinaire specialiteiten.

Dag 1  Aankomst in Porto

Dag 2  Stadwandeling Porto 5 tot 12 km, transfer naar Valença do Minho
In Porto wandelt u door de glooiende, nauwe straatjes en over de kade van de Douro. U passeert vele uitzichtpunten en monumenten zoals de kathedraal Sé en de met 20.000 beschilderde tegeltjes versierde stationshal van Sâo Bento. U kunt de route verlengen door de beroemde dubbele brug over de Douro over te steken naar Vila de Gaia. Hier kunt u een bezoek brengen aan één van de vele porthuizen. Vervolgens wandelt u langs de rivier naar het vissersdorp São Pedro da Afurada. Aan het einde van de dag krijgt u een transfer naar Valença do Minho.

Dag 3  Van Valença do Minho naar Porriño 21 km
Uw pelgrimage begint in het Portugese vestingstadje Valença do Minho. U wandelt door de oude binnenstad en kijkt vanaf de vestingmuren mooi uit op de rivier de Minho en Spanje aan de overkant. Via een gietijzeren brug steekt u de grensrivier over en loopt  langs de oever naar de mooie bisschopsstad Tui, met zijn als een burcht ogende kathedraal. Over kleine asfaltweggetjes en wandelpaden maakt u kennis met het platteland van Galicië. Uw hotel staat in het centrum van het industriestadje Porriño.

Dag 4  Van Porriño naar Redondela 20 km
Door vele kleine dorpjes, stukjes bos, velden en het pelgrimsdorp Mos loopt u naar Redondela. Uw hotel staat direct aan de baai Ría de Vigo met zijn smalle, lange zandstrand. Het is een fantastische plek voor het eten van vis en schelpdieren. Vlak voor de kust ligt het kleine eiland San Simón waar van de 12e tot de 19e eeuw diverse monnikengemeenschappen leefden.

Dag 5  Van Redondela naar Pontevedra 18 km
Na een korte klim heeft u mooi uitzicht op de baai. In Arcade steekt u de tien bogen tellende middeleeuwse brug Ponte Sampaio over. Hierna volgt een lange passage door het bos, afgewisseld met kleine wijngaarden. Uw overnachtingsplaats is het sympathieke Pontevedra. In de prachtige historische binnenstad staan vele kloosters en kerken. De meest karakteristieke kerk, Iglesia de la Virgen Peregrina, is gewijd aan de Heilige Maagd, die in Pontevedra verscheen tijdens haar pelgrimstocht naar Santago.

Dag 6  Van Pontevedra naar Caldas de Rei 22 km
Na een sfeervolle stadswandeling langs vele monumenten verlaat u Pontevedra over de Puente del Burgo. Over kleine weggetjes en bospaden loopt u door een landelijk en dun bebouwd gebied. Een ommetje naar de watervallen in het Parque Natural Ria Barosa is een aanrader. De bestemming van vandaag is het kuuroord Caldas de Rei. Al zo’n 2000 jaar geleden waardeerden de reizigers op de Romeinse weg XIX de weldadige werking van de warmwaterbronnen (caldas).  Ook u kunt genieten van de warmwaterbronnen in uw kuurhotel. 

Dag 7  Van Caldas de Rei naar Padrón 19 km
Door een licht glooiend boerenlandschap loopt u verder door het vriendelijke Galicië. Langs de Rio Sar bereikt u Padrón, hier begon de Jacobuscultus. Het vanuit Palestina door een engel geleide bootje met het lichaam van Sint Jacobus kwam volgens de legende tegen een steen bij het huidige Padrón tot stilstand.   

Dag 8  Van Padrón naar Santiago de Compostela 24 km
Even buiten Padrón passeert u het kerkhof van het oude Iria Flavia. Op het kerkhof bevinden zich de graven van de schrijver en nobelprijswinnaar Camilo José Cela en van 28 heilig verklaarde bisschoppen. Vervolgens komt u door vele dorpen, maar toch blijft de route verrassend landelijk en groen tot aan de rand van Santiago de Compostela. Traditiegetrouw eindigt uw pelgrimage in de kathedraal van Santiago de Compostela in het prachtige historische centrum.  

Dag 9  Vertrek

Boekbaar in de maanden
Augustus 2023, September 2023, Oktober 2023, November 2023, Maart 2024, April 2024, Mei 2024, Juni 2024, Juli 2024, Augustus 2024, September 2024, Oktober 2024, November 2024